Member of Ekaterinidis Hotels
 
 
 
 
 
 
 
Bookmark
 
Η Κρήτη

Η Κρήτη είναι νησί μοναδικής ομορφιάς που γοητεύει ανεξαιρέτως ακόμη και τον πιο απαιτητικό  ταξιδιώτη. Είναι το πέμπτο σε έκταση νησί της Μεσογείου και νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Ξεχωριστό και συνάμα το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση 8.336 τ. χλμ. και πάνω από 1.000 χλμ. ακτών: αυτή είναι η Κρήτη. Από τα αρχαία χρόνια αποτελούσε  σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, την Αφρική και την Ευρώπη. Εκεί οφείλεται και η ιδιαίτερη κουλτούρας των Κρητικών.

Η ιστορία της Κρήτης ξεκινάει πριν από 8000 χρόνια αλλά η Μινωική κοινωνία ήταν αυτή που έδωσε στο νησί μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία των εθνών και του πολιτισμού(το 2500π.Χ.). Κατά τη μυθολογία, σε μία σπηλιά του Λασιθίου  έκρυψε η Ρέα τον νεογέννητο Δία. Πάλι στη Κρήτη ο Δίας, μεταμφιεσμένος σε ταύρο, έφερε την Ευρώπη, για να ζήσει μαζί της τον έρωτά του. Γιος τους ήταν ο Μίνωας, που βασίλευσε στην Κρήτη και δημιούργησε τον  αρχαιότερο πολιτισμός της ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι που συναντάμε σε όλο το νησί και τα σημαντικά ευρήματα, πιστοποιούν την μεγάλη ιστορική διαδρομή του νησιού. Αλλά η γοητεία της Κρήτης δεν βρίσκεται μόνο στο παρελθόν της.

Ένα νησί ζωντανό ιδανικό για όλες  τις ηλικίες. Δύσκολα μπορεί κανείς, ανάμεσα στις τόσες ομορφιές του τόπου να επιλέξει τα μέρη που θα επισκεφθεί. Αποτελείται από τέσσερις νομούς – Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου-  Σαν νησί έχει εξαιρετικά προνομιακή γεωγραφική θέση, και η Κρήτη συνδυάζει μια σπάνια σύνθεση γεωγραφικών και κλιματολογικών συνθηκών. Η φυσική ομορφιά του είναι αρκετά εντυπωσιακή.  Όλοι οι νομοί ή αν προτιμάτε όλες οι πόλεις και τα χωριά, έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία.

Το μέγεθος του νησιού είναι τέτοιο που είναι πολύ εύκολο να συναντήσετε ερημικές, μα όχι δύσβατες παραλίες με έντονη φυσική ομορφιά.

Εμφανής ακόμα και στις μέρες μας είναι η τοπική κουλτούρα της Κρήτης. Οι Κρητικοί έχουν περήφανη και ανυπότακτη ψυχή και διατηρούν αμέτρητα έθιμα μέχρι και τις μέρες μας. Ο Κρητικός γάμος και η Κρητική βάφτιση μπορεί να διαρκέσουν μέρες, ενώ κατά τη διάρκειά τους προσφέρεται το τοπικό ποτό των Κρητικών, η τσικουδιά ή ρακή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κουλτούρας και η κρητική κουζίνα για την οποία έρευνες έχουν αποδείξει πως  αυξάνει θεαματικά το μέσο όρο ζωής. Οι άνθρωποι προτιμούν φρέσκα τοπικά προϊόντα και δημιουργούν νόστιμα πιάτα με ιδιαίτερες κρητικές γεύσεις. Το μέλι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κρασί και φυσικά η ρακή ή τσικουδιά,  παίρνουν την θέση που τους αρμόζει στο κρητικό τραπέζι.

Τα υπέροχα τοπία, η σημαντική ιστορία, η ποικιλόμορφη τοπική κουλτούρα, παράλληλα με τη ζεστασιά του μεσογειακού ήλιου, θα μαγέψουν τις αισθήσεις σας.

Σητεία – η αρχαία πύλη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!

Η Σητεία είναι το ήπιο, ήρεμο, γλυκό πρόσωπο της Κρήτης. Μια πανέμορφη μικρή πόλη στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Μια πόλη με διαρκή παρουσία και ιστορική ζωή που ξεκινάει από τα πανάρχαια χρόνια Η πόλη είναι αμφιθεατρικά κτισμένη προστατεύοντας τον ομώνυμο κόλπο. Οι Σητειακοί είναι απόγονοι των Μινωιτών, των Ετεοκλητών κατά τον Όμηρο, που αγαπούσαν τη ζωή, τις διασκεδάσεις και τις τέχνες.

«Και μέχρι σήμερα η Σητεία είναι ο τόπος της χαράς, του κεφιού, της δημιουργίας. Ένας τόπος που η ζωή βρίσκει πλέρια την κατάφασή της. Ένας τόπος που συνεχίζει περήφανα μια μεγάλη παράδοση προσφοράς στα γράμματα, τις επιστήμες και τις τέχνες», όπως είπε η ίδια η Μελίνα Μερκούρη, πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας.

 
 
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ

LASSION GOLDEN BAY. All rights reserved.

M.H.T.E.: 1040Κ013Α0077100

web development by AnTs-WeB