Member of Ekaterinidis Hotels
 
 
 
 
 
 
 
Bookmark
 
Εξορμήσεις

Βουνό ή θάλασσα; Βράχια ή αμμουδιά; Φαράγγια ή κορφές; Η Σητεία έχει χαρισματική μορφολογία, και επιφυλάσσει πληθώρα εκπλήξεων για όσους αποφασίσουν να την εξερευνήσουν.

Με αφετηρία σας το Lassion Golden Bay μπορείτε να ανακαλύψετε μερικά από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα μέρη τις Κρήτης.

Παραλίες

 • Παραλία Σητείας. Mεγάλη και οργανωμένη παραλία στα πόδια της πόλης. Προσφέρει όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια που θα απαιτήσει ο επισκέπτης. Βραβευμένη με 3 γαλάζιες σημαίες.
 • Βάι (Φοινικόδασος). Το μοναδικό φοινικόδασος στην Ευρώπη με την όμορφη παραλία και την πεντακάθαρη θάλασσα στο βόρειο άκρο της επαρχίας. Η Μοναδικότητα του είναι και ο λόγος που έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 19 Αισθητικά Δάση της Ελλάδας και που το 1973 εντάχθηκε στην κατηγορία των προστατευόμενων φυσικών περιοχών. Το Βάι, εκτός από αισθητική, έχει και μεγάλη βιολογική αξία. Ο υδροβιότοπος που δημιουργείται ανάμεσα στο Φοινικόδασος και στην παραλία είναι σημαντικός για την ορνιθοπανίδα, ενώ μέσα στη θάλασσα αναπτύσσεται τεράστιος πλούτος θαλάσσιας ζωής.
 • Ξερόκαμπος. Πανέμορφες, παρθένες και ποικιλόμορφες παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θάλασσα.
 • Χιόνα. Μια παραλία με λευκή άμμο, αμμώδη βυθό και ρηχά νερά. Ασφαλής για κολύμπι ακόμα και για μικρά παιδιά. Ιδανική για όλη την οικογένεια.
 • Ερμούπολη. Λίγο βορειότερα από το φοινικόδασος βρίσκεται η αμμώδης παραλία της Ερμούπολης. Πραγματικά μαγευτικές εικόνες με ένα τοπίο μοναδικό. Και εδώ ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το καλό θαλασσινό μπάνιο με την επίσκεψη των ερειπίων της αρχαίας Ιτάνου.
 • Κάτω Ζάκρος. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας μια επίσκεψη στο ανάκτορο της Ζάκρου, το μοναδικό μινωικό ανακτορικό κτίσμα που έχει βρεθεί στην ανατολική Κρήτη.
 • Κουρεμένος. Λίγο πιο νότια από το Βάι βρίσκονται οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες του Κουρεμένου και της Χιόνας με ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια σπορ κ.α.(wind surfing).
 • Μακρύς Γιαλός. Η Παραλία του Μακρύ Γιαλού είναι κατάλληλη για παιδιά και ευχάριστη για ενήλικες αφού μπορείτε να βρείτε κάθε είδους διασκέδαση και άνεση.

Μερικά από τα σπουδαιότερα φαράγγια

 • Το φαράγγι του Ρίχτη. Ένα από τα ομορφότερα μικρά φαράγγια της ανατολικής Κρήτης με χαραγμένη και σηματοδοτημένη διαδρομή που ακολουθεί την κοίτη του μικρού ποταμού που σχεδόν ολόκληρο το χρόνο διαθέτει ροή νερού, και δημιουργεί ένα υπέροχο καταρράκτη. Λόγο του πανέμορφου τοπίου θεωρούν οι ντόπιοι ότι εκεί κατοικούν ακόμα και σήμερα νεραΐδες.
 • Το φαράγγι των νεκρών της Κάτω Ζάκρου. Είναι ένας τόπος που κουβαλά πολύ έντονα τις πανάρχαιες ρίζες και τους δεσμούς των ανθρώπων με την φύση. Είναι το διασημότερο και περισσότερο επισκέψιμο φαράγγι της ανατολικής Κρήτης. Εδώ οι Μινωίτες στις σχισμές και στα κοιλώματα των βράχων έθαβαν τους νεκρούς τους. Μια υπέροχη διαδρομή που ξεκινάει νοτιοανατολικά από το χωριό Ανω Ζάκρος, διασχίζει το φαράγγι και καταλήγει δίπλα από το μινωικό ανάκτορο στον κόλπο της Κάτω Ζάκρου. Το φαράγγι είναι βατό όλο το χρόνο σχεδόν, έχει συνολικό μήκος 2,5 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου - εξόδου είναι περίπου 100 μέτρα. Είναι μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και εύκολα σε μια ώρα περίπου μπορείτε να το διασχίσετε.

Κάποιοι από του πιο σημαντικούς Αρχαιολογικούς χώρους

 • Μινωικό ανάκτορο στη Ζάκρο. Τα στοιχεία πείθουν ότι η Ζάκρος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα Μινωικά κέντρα. Αν και το ανάκτορο παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τα άλλα μεγάλα ανάκτορα της Κρήτης έχει και τις δικές του ιδιομορφίες, που βοηθούν στην πληρέστερη μελέτη της μινωικής αρχιτεκτονικής. Υπάρχουν επίσης στοιχεία για τον τρόπο ζωής των ηγεμόνων καθώς και τις σχέσεις της Ανατολικής Κρήτης με την Αίγυπτο και την Μέση Ανατολή.
 • Δωρική Ίτανος. Τα ερείπια της αρχαίας Ιτάνου βρίσκονται κοντά στο φοινικόδασος Βάι. Η περιοχή είναι γνωστή με το όνομα Ερημούπολη ή Ερμούπολη. Η ίδρυση της Ιτάνου ανάγεται στους προϊστορικούς χρόνους.
 • Μινωικές κατοικίες του Πετρά. Πολλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η θέση της αρχαίας Ητείας ή Ήτιδας, πατρίδας του Μύσωνα ενός σοφού που πολλοί τον συγκαταλέγουν μεταξύ των επτά σοφών της αρχαιότητας, βρίσκεται στο μικρό ύψωμα που σήμερα ονομάζεται Πετράς.

Μονή Τοπλού

Ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα μοναστήρια της Κρήτης.

Το κτιριακό του συγκρότημα είναι επιβλητικό και έχει φρουριακή μορφή. Η επίσημη ονομασία του είναι «Παναγία Ακρωτηριανή». Τοπλού, που σημαίνει «ο διαθέτων κανόνι» (τοπ στα τουρκικά). Η Μονή ονομάστηκε έτσι επειδή είχε κανόνι για να αποκρούει επί τουρκοκρατίας τους πειρατές.

Το μοναστήρι φαίνεται ότι ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα γύρω από το μικρό ναό της Παναγίας που υπήρχε εκεί από τον 14ο αιώνα, όπως φαίνεται από «σπαράγματα» των τοιχογραφιών του. Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί ένα μεγάλο αναστηλωτικό έργο που συνεχίζεται. Στη Μονή δημιουργήθηκαν επίσης δύο αξιόλογα μουσεία, ένα εικόνων και κειμηλίων και ένα χαρακτικής. Η Μονή είναι επίσης επίκεντρο βιολογικών καλλιεργειών ελαιολάδου, κρασιών και ρακής, ενώ κοντά εγκαταστάθηκε και λειτουργεί αιολικό πάρκο.

 
 
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ

LASSION GOLDEN BAY. All rights reserved.

M.H.T.E.: 1040Κ013Α0077100

web development by AnTs-WeB